Proteettinen hoito

Hammasprotetiikka

Ogadent tarjoaa monipuoliset hammasprotetiikan palvelut pitkällä kokemuksella ja ammattitaidolla. Meidän ammattilaisemme käyvät myös säännöllisesti alan kansainvälisissä ja kotimaisissa eri koulutuksissa ja konferensseissa vahvistamassa omaa asiantuntijuuttaan. Proteettisen hoidon suunnittelussa laaditaan muutamia vaihtoehtoisia ratkaisuja ottaen huomioon erilaiset tekniikat, menetelmät, potilaan odotukset, toiveet ja yleisterveydelliset ja suuterveydelliset tilanteet.

Protetiikalla tarkoitetaan puuttuvien yksittäisten hampaiden tai koko hampaiston korvaamista keinotekoisin menetelmin sekä vaurioituneiden hampaiden korjaamista kruunuttamalla käyttäen kestäviä materiaaleja, kuten keraamia hyödyksi. 
Hammasproteettiset rakenteet voivat olla joko kiinteitä tai irrotettavia. Irrotettavia proteeseja käytetään usein väliaikaisena ratkaisuna ennen implanttihoitoa tai sen aikana. Irrotettavat proteesit ovat myös hyvä hoitomenetelmä silloin, kun paljon hampaita on jo menetetty ja jäljellä olevien hampaiden ennuste on heikko.  

Varaa aika

Varaa aika ajanvarauskalenterista tai soittamalla meille:
puh. 010 339 0777
ogadent.info@gmail.com

Irtoproteesit

Osaproteesi voi olla esimerkiksi akryylimuovista tai metallista valmistettu levy, johon kiinnitetään muoviset hampaat. Jos kaikki hampaat puuttuvat, proteettisena ratkaisuna on usein kokoproteesi. Kokoproteesin tarkoituksena on korvata leuan kaikki puuttuvat hampaat, ja on irrotettavissa tarpeen tullen. Mikäli leukojen rakenne on sellainen, että proteesin pysyminen suussa on puutteellinen, voidaan se kiinnittää suuhun muutaman implantin avulla. Tällöin proteesin pysyvyys suussa paranee huomattavasti, mutta tästä huolimatta asiakas voi itse irrottaa sen puhdistuksen ajaksi. Tehtyjä hampaita ja proteeseja on hoidettava yhtä huolellisesti kuin omia hampaita, ja niiden kunto on tarkastettava säännöllisesti hammaslääkärin toimesta.  

Kiinteät proteettiset ratkaisut ovat hammaskruunut ja hammassillat.

Hammassilta on puuttuvan hampaan korvaava proteesi, mikä kiinnitettään pysyvästi vierekkäisiin hampaisiin. Hammaslääkäri muotoilee hampaan tai useampia hampaita sopivan malliseksi, jotta niihin voidaan helposti kytkeä tarvittavat puuttuvat hampaat. Hammaslääkäri ottaa aluksi suusta jäljennöksen tai kuvaa tilannetta digitaalisesti. Tämän jälkeen hän yhteistyössä hammasteknikon kanssa korvaa puuttuvat hampaat kiinteällä sillalla. Hammasteknikko valmistaa keraamisen sillan esimerkiksi jyrsimällä tai prässäämällä. Esteettisen alueen keraamiset sillat, kruunut ja laminaatit valmistetaan kerrostamalla eriväristä ja eri tavalla valoa läpäisevää keramiaa. Implanttihoitojen yleistymisen myötä hammassiltoja tehdään nykyään vähemmän kuin ennen. Implantikruunuilla korvatut hampaat tuntuvat suussa melkein samanlaisilta kuin omat hampaat. Sillassa hampaat on kytketty yhteen, joten puhdistettavuus on vaikeampaa ja purressa hampaat tuntuvat hieman erilaisilta kuin omat hampaasi.

Hammaskruunu tehdään, kun hampaassa on vielä jäljellä oma juuri, jonka varaan voidaan rakentaa näkyvä hammas. Keraaminen hammaskruunu valmistetaan suun ulkopuolella. Hammaslääkäri muotoilee kruunutettavan hampaan ja ottaa jäljennökset, jotka lähetetään hammasteknikolle laboratorioon tarkasteltavaksi. Hammasteknikko valmistaa jäljennöksistä kipsimallit, jotka vastaavat tarkasti potilaan omien hampaiden muotoja. Kipsimallien avulla hammasteknikko valmistaa keraamisen kruunun jyrsimällä tai prässäämällä.

Kun kruunu tai silta on valmistettu, se kiinnitetään hampaaseen kiinnityssementillä. Keraamiset kiinteät proteettiset rakenteet ovat yleensä käyttövalmiit heti kiinnityksen jälkeen.  
Keraamiset kruunut ja paikat valmistetaan täysin alkuperäisen hampaan muotoiseksi ja näköiseksi. Paikan muotoilulla on merkitystä estetiikan lisäksi myös purennan kannalta. Sopivasti terävät tai pyöristetyt, jyrkät tai tasaiset muodot mahdollistavat tehokkaan pureskelun.  

Haluatko tietää lisää?

Ota meihin yhteyttä, niin kerromme sinulle lisää palveluistamme.