Esteettinen hammashoito

Esteettinen hammashoito

Ogadentin hoitotiimille ja erityisesti hammaslääkärille Olga Svidille esteettinen hammashoito on hyvin rakas osa-alue, josta on vuosien varrella karttunut kokemusta useiden toistojen kautta.

Esteettinen hammashoito tarkoittaa muusta kuin suusairauksista johtuvaa hammashoitoa, jolla pyritään parantamaan henkilön suun ja hampaiden ulkonäköä. Esteettinen hammashoito voi sisältää hampaiden valkaisua, hammaslaminaattien ja etuhammaskruunujen valmistusta ja/tai oikomishoitoa.

Varaa aika

Varaa aika ajanvarauskalenterista tai soittamalla meille:
puh. 010 339 0777
ogadent.info@gmail.com

Invisalign-oikominen

Virheasennot voidaan oikaista ilman kiinteitä kojeita. Hoito toteutetaan läpinäkyvillä kalvoilla, jotka siirtävät hampaita kohti haluttua lopputulosta. Moderni tekniikka mahdollistaa sen, että saat tietää jo maksuttomalla konsultaatiokäynnillä, onko sinun tapauksessasi Invisalign-hoidon toteutus mahdollinen. On huomioitava, ettei kaikkia hampaiden asentovirheitä ja erityisesti purentavirheitä pystytä korjaamaan Invisalign-menetelmää käyttäen.

Maksuttomalla konsultaatiokäynnillä hammaslääkärimme Olga Svid tekee purennan tutkimuksen ja arvioi sen perusteella sopiiko Invisalign-hoito juuri sinulle. Tarvittaessa hän ohjaa asiakkaan eteenpäin oikomishoidon spesialistille. 

Invisalign-hoidosta voi olla hyötyä monelle eri henkilölle.

Erityisesti esteettisen alueiden hoito, esimerkiksi etuhampaiden asentovirheet, kuuluvat usein Invisalign-hoidon piiriin. Ennen hoidon aloittamista saat hoitosuunnitelman, josta näet hoidon etenemisvaiheet ja hoidon tavoitellun lopputuloksen. Saat siis jo ennen hoidon aloittamista nähdä, miltä hampaasi näyttävät oikomishoidon jälkeen.

Hampaisiin valmistetaan sarja läpinäkyviä ja irrotettavia oikomiskalvoja, jotka siirtävät hampaita vähän kerrallaan. Kutakin oikomiskalvoa käytetään kaksi viikkoa, kunnes se vaihdetaan sarjan seuraavaan oikomiskalvoon. Näin hampaat siirtyvät vaiheittain lopulliseen asentoonsa. Jokainen kisko on suunniteltu yksilöllisesti siirtämään hampaita juuri sopivan verran sopivalla voimalla.

Miten Invisalign-hoito eroaa perinteisestä oikomishoidosta?

Ero perinteiseen oikomishoitoon on merkittävä, sillä huomaamattomien oikomiskalvojen ansiosta kiinteitä kojeita ei tarvita lainkaan. Toisin kuin oikomisraudat, näkymättömät oikomiskalvot eivät aiheuttaa huulten ja poskien hiertymiä tai ongelmia hampaiden puhdistuksessa. Oikomiskalvot kuuluu ottaa pois suusta syömisen ja hampaiden pesun ajaksi. 

Kenelle Invisalign-hoito sopii ja mitä se maksaa?

Invisalign-hoito sopii myös aikuisille. Ennen Invisalign-hoidon aloittamista suu ja hampaat tulee olla hoidettu. Suunnittelua varten otetaan myös valo- ja röntgenkuvat. Oikomishoidon ilmaiseen konsultaatioon voit kuitenkin tulla, vaikka hampaitasi ei olisi vielä hoidettu.

Kalvo-oikomishoidon kesto riippuu hampaiden asento- ja purentavirheen vaikeusasteesta. Nopeimmat hoidot kestävät vain 3-4 kuukautta, pisimmät jopa 18 kuukautta. Oikomishoidon jälkeen tulee ylläpitovaihe (retentio), jonka tarkoituksena estää hampaiden takaisinliikkumista ja varmistaa lopputuloksen pysyvyyttä.

Retentiona yleensä toimii hampaiden sisäpinnoille kiinnitettävää ohut teräslanka tai/ja oikomiskalvon tapainen läpinäkyvä retentiokalvo. 
Invisalign-hoidon hinta määräytyy hoidon vaativuuden ja keston mukaan alkaen noin 2000 euroa.

Hinta sisältää kaikki tavanomaiset hoitoon liittyvät kulut: suun ja hampaiston tarkastuksen, röntgenkuvauksen, valokuvien ottamisen, hoitosuunnitelman, Invisalign-oikomiskalvot, oikomishoidon käynnit, oikomishoidon jälkeisen retention ja kontrollikäynnin hoidon päätyttyä.  

Haluatko tietää lisää?

Ota meihin yhteyttä, niin kerromme sinulle lisää palveluistamme.

Keraamiset laminaatit ja kruunut

 

Keraamisilla hammaslaminaateilla ja kruunuilla sekä yhdistelmämuoveilla voidaan korjata hampaiden esteettiset epäkohdat ja reikiintymisen tai kuluman takia menetetty hammaskudos. Tyypillisesti ne ovat etuhampaiden värin, muodon tai koko hampaan asennon korjaus ja esimerkiksi juurihoidetun hampaan restaurointi. Keraaminen laminaatti kruunu kiinnittyy hyvin hampaaseen ja kestää näin hyvin purentavoimia. Lasikeraamin optiset ominaisuudet ovat lähellä hammaskiilteen ominaisuuksia, jonka takia laminaatit ovat hyvin tehtynä erittäin luonnollisen näköisiä eivätkä muuta väriään vuosien saatossa.

Hammaslaminaatit ovat hampaan pinnalle kiinnitettäviä hammaskuoria, joilla voidaan parantaa hampaiden ulkonäköä. Esimerkiksi kuluneiden, katkenneiden ja värjäytyneiden hampaiden korjaukset tehdään laminaattien avulla. Ogadent tekee keraamisia laminaatteja ja kruunuja kahdella tavalla: modernilla CEREC-tekniikalla ja perinteisellä tavalla, valmistaen kruunun/laminaatin yksilöllisesti hammaslaboratoriossa vahvistetusta lasikeraamista

CEREC-tekniikalla saadaan tehtyä keraaminen paikka tai kruunu vaivattomasti modernilla tietokoneohjatulla CEREC-laitteistolla täysin yksilöllisesti juuri potilaan suuhun sopivaksi. Prosessi on nopea ja kivuton, eikä usein vaadi montaa käyntikertaa hammaslääkärillä. Potilaan suu kuvataan CEREC-laitteistoon kuuluvalla 3D-kameralla, jonka jälkeen suunnitellaan kolmiulotteinen malli optisen kuvan pohjalta. Kolmiulotteinen malli jyrsitään vastaanotolla täsmälleen oikean muotoiseksi kruunuksi/paikaksi ja asennetaan potilaalle. CERECillä saadaan täsmällistä, laadukasta ja kestävää tulosta ja se on edullisempi kuin perinteinen hammaslaboratoriossa tehtävä keraaminen kruunu/laminaatti. Tosin vaikka CEREC-kruunua tai -laminaattia ei aidosta hampaasta erota sen luonnollisen ja kauniin ulkonäön takia, suosittelemme joihinkin tapauksiin (kuten etuhampaat) hammaslaboratoriossa tehtyä perinteistä kruunua/laminaattia.

Keraamin lisäksi hampaiden esteettiset korjaukset voidaan tehdä esteettiseen hoitoon tarkoitetuilla yhdistelmämuoveilla. Yhdistelmämuovin kestävyys- ja kulumisominaisuudet ovat heikompia kuin keraamilla. Yhdistelmämuoviset laminaatit ovat myös merkittävästi edullisempia kuin keraamiset.

Hampaiden valkaisu

Ogadentissa ammattitaitoisten suuhygienistien palveluihin kuuluu hampaiden valkaisu. Vaihtoehtoina on vastaanottovalkaisu tai kotivalkaisu. 

Vastaanottovalkaisun tulos näkyy heti valkaisutoimenpiteen jälkeen.

Vastaanotollamme on käytössä tämän hetken tehokkain menetelmä – laservalkaisu. 
Käynti kestää noin 1,5 tuntia. Hampaat vaalenevat yleensä muutaman asteen verran, mutta on tärkeää muistaa, että valkaisutulos on kuitenkin aina yksilöllinen.

Ennen kotivalkaisun aloittamista tulee sinun käydä kaksi kertaa vastaanotolla. Ensin hampaista otetaan jäljennös, jonka jälkeen laboratoriossa valmistetaan yksilölliset valkaisulusikat, joita käytetään valkaisugeelin kanssa kotona (yleensä 10-14 päivää), toisella käynnillä saat valkaisulusikat, valkaisugeelin ja käyttöohjeet kotiin. 
Hampaiden vaaleneminen alkaa näkyä yleensä noin viikon päästä kotivalkaisun aloituksesta. Valkaisugeeliä voi jatkossa ostaa vastaanotolta ja käyttää tarpeen mukaan, mikäli hammaslääkäri toteaa, että valkaisulle ei ole estettä tulevaisuudessa. 

Mitä tulee ottaa huomioon ennen hampaiden valkaisua?

Olipa kyseessä koti- tai vastaanottovalkaisu hampaiden pitäisi olla kunnossa ennen valkaisun tekoa. Tarkastuksesta ei saa olla liian pitkä aika ja hammaskivenpoisto olisi hyvä tehdä noin pari viikkoa ennen valkaisun tekemistä. Mikäli hampaissa on paikattavia reikiä, ne on hoidettava ennen valkaisua. Ientulehdus ja/tai hammaskivi voi olla esteenä valkaisulle, joten kannattaa varmistaa asia käymällä ensin tarkastuksessa ja/tai hammaskivenpoistossa. 
Mikäli hampaita vihloo, kannattaa ottaa vihlontaa ennaltaehkäisevä tahna päivittäiseen käyttöön pari viikkoa ennen valkaisua. Myös vastaanotolla tehtävä fluoraus saattaa vähentää mahdollista jälkivihlontaa. 

Kaksi vuorokautta valkaisun jälkeen tupakointi, nuuskan käyttö, kahvi ja kaikki värjäävät ruoat ja juomat ovat kiellettyjen asioiden listalla.

Varaa aika suuhygienisteillemme ilmaiseen valkaisukonsultaatioon.  

Siirry ajanvarauskalenteriin

Varaa aika ajanvarauskalenterista.