Tarkastus ja röntgentutkimukset

Tarkastus ja röntgentutkimukset Ogadentissä

Hammastarkastuksessa hammaslääkäri selvittää hampaiden, ikenien ja suun limakalvojen kunnon. Tarkastuksen yhteydessä hän myös tarkistaa purennan toimivuuden, hampaiden kuluneisuuden ja mahdollisesti puuttuvien hampaiden vaikutuksen suun terveyteen, ja leukanivelten kunnon.

Hammastarkastuksessa on syytä käydä säännöllisesti, vaikka suussa ei tuntuisi olevan mitään normaalista poikkeavaa. Säännöllinen tarkastus mahdollistaa suusairauksien havaitsemista varhaisessa vaiheessa, silloin hoito on helpompaa, nopeampaa ja edullisempaa.

Hammaslääkärin tekemää tutkimusta täydennetään tarvittaessa vielä röntgenkuvilla. Röntgenkuvantaminen on keskeinen väline oireettomien suun ja leukojen alueen tulehdusten havaitsemiseen, sillä leukaluun sisällä sijaitseva tulehdus ei yleensä ole havaittavissa silmien avulla. Yleisimpiä suun alueen röntgentutkimuksia ovat panoraamakuvaus ja suun sisäpuolelta otettavat pienet intraoraaliröntgenkuvat. Röntgenkuvat ovat tärkeä osa laadukasta hammashoitoa. 

Ogadentissa on käytössä modernit digitaaliset röntgenkuvauslaitteet. 

Varaa aika

Varaa aika ajanvarauskalenterista tai soittamalla meille:
puh. 010 339 0777
ogadent.info@gmail.com

Terve suu ja hoidetut hampaat ovat tärkeä osa yleisterveyttä

Suun tulehdukset ovat merkittävä uhka yleisterveydelle. Ne voivat heikentää yleissairauksien kuten reuman, diabeteksen ja verenpainetaudin hoitotasapainoa ja pitkäaikaista ennustetta, suurentaa sydän- ja aivoinfarktin, Alzheimer taudin ja joidenkin syöpien riskiä.

Tulehdusten varhainen hoito parantaa myös hoitoennustetta. 
Tarkastuksen pohjalta hammaslääkäri tekee hoitosuunnitelman ottaen huomioon potilaan tarpeet ja toivomukset hammashoidon suhteen. Hoitosuunnitelman pohjalta laaditaan hoidon kustannusarvio potilaalle tarkasteltavaksi. 
Hammastarkastuksen väli on yksilöllinen, jonka hammaslääkäri määrittää suun ja hampaiden kunnon ja henkilön yleisen terveydentilan perusteella. Mikäli potilaalla on jokin pitkäaikainen sairaus, suuta kuivaava tai immuunipuolustusta heikentävä lääkitys, tarkastusväli on hyvä pitää lähtökohtaisesti lyhyenä. 

On tärkeä muistaa huolehtia läheisistä, jotka eivät esimerkiksi muistisairauden takia kykenee hoitamaan hampaitaan itse. Läheisten tulee tässä tapauksessa ottaa vastuu tilanteesta, sillä suun terveyden romahtaminen heikentää yleiskuntoa ja altistaa henkilön tulehduksille.

Terve suu ja hoidetut hampaat ovat tärkeä osa yleisterveyttä ja hyvinvointia. 

Haluatko tietää lisää?

Ota meihin yhteyttä, niin kerromme sinulle lisää palveluistamme.